miércoles, 29 de septiembre de 2010

VAGA GENERAL DEL 29 DE SETEMBRE DE 2010

Avui 29 de Setembre de 2010 no ha començat com un dia normal tant per als nens/nenes que com cada matí van a escola ni per a la gent que va a treballar. Per avui s'ha convocat una vaga general a tot l'estat espanyol que com bé sabreu ja, perquè se n'ha parlat molt en els darrers dies en els mitjans de comunicació, es porta terme per protestar sobre la reforma laboral aprovada pel govern espanyol i que ha suposat una baixada de sous generalitzada, i segons diuen alguns dels manifestants també ha comportat més desocupació laboral. Aquesta és la principal raó per la qual molta gent ha sortit al carrer a protestar o bé d'altres han fet la seva pròpia protesta no assistint avui a la seva jornada laboral.

Al llarg del dia d'avui s'han organitzat diferents manifestacions a Barcelona i a la seva àrea metropolitana on s'espera que tot flueixi amb normalitat i no hi hagi incidents. Per aquest motiu s'ha ordenat un gran desplegament policial per tal de garantir l´ordre públic i evitar danys majors.

Aquesta vaga general ha afectat sobretot als transports (tramvia, metro, rodalies renfe, ferrocarrils de la generalitat de Catalunya, autobusos...) que han establert uns serveis minims del 25% a les hores punta de 6:30h a 9h i de 17h a 20h. També s'ha notat en els petits comerços i fàbriques, on alguns s'han vist obligats a tancar per la forta pressió exercida pels piquets informatius i també ha tingut ressó en els centres educatius. Per veure com ha afectat la vaga en el servei educatiu, a primera hora del matí m'he desplaçat al centre públic d'infantil i primària Miquel Martí i Pol de Sant Feliu de Llobregat per fer-ne un seguiment. En aquesta escola un nombre reduït de professors han decidit fer vaga pero s'han garantit serveis mínims i aquells pares que ho creien convenient han pogut portar els seus fills a escola. No s'ha observat cap incidencia i d'un total de 359 nens han assisit uns 204 alumnes, xifres que mostren que la vaga ha afectat, però no exageradament. Les classes han començat puntuals (8:45h) i l'única incidència a destacar ha estat que s'ha suprimit el servei de menjador ja que els monitors d'aquest servei s'han adherit en la seva totalitat a la vaga.

Finalment cal destacar que al llarg del mati hi ha hagut varies carreteres i carrers tallats per piquets informatius que les ocupaven i no deixaven circular als turismes ni als autobusos. És el cas de la avinguda Diagonal de Barcelona.















No hay comentarios:

Publicar un comentario